Ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος έχει σπουδάσει «Πολιτικές Επιστήμες-Δημόσια Διοίκηση» και έχει μεταπτυχιακό στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας». Έχει πιστοποιηθεί ως LifeCoach από το IAP CAREER COLLEGE (Κάλγκαρι, Καναδάς).

Παρέχει τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό σε τομείς όπως γεωργία ακριβείας, αγροδιατροφικός τομέας, παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, realestate – κατασκευές, εκπαίδευση ενηλίκων, πωλήσεις κ.α.

Έχει συμμετάσχει, είτε ως σύμβουλος, είτε ως ιδιοκτήτης στην ίδρυση startups εταιρειών που άπτονται σε θέματα τεχνολογίας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας υπήρξε coach δεκάδων ανώτατων και ανώτερων στελεχών, καθώς και ελευθέρων επαγγελματιών και ανέργων. Από το 2004 δραστηριοποιείται στον χώρο της μελλοντολογίας και στο πως θα δομηθεί ο κόσμος μας τα επόμενα χρόνια. Έχει συνεργασθεί πολλές φορές με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και από το 2019 είναι σύμβουλος – συνεργάτης του Ινστιτούτου Υψηλής Τεχνολογίας NitLab του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με έδρα τον Βόλο.